COPD

COPD

COPD is een verzamelnaam van longziekten, waarbij kleine ontstekingsprocessen het functioneren van de longen verstoren. Hierdoor treedt benauwdheid op en kan slijmvorming ontstaan. Inspannen wordt hierdoor ernstig belemmerd, waardoor bijvoorbeeld traplopen en afstanden lopen moeilijker gaat. Door minder te gaan bewegen, nemen de spierkracht en het uithoudingsvermogen verder af, en wordt het dagelijks leven steeds zwaarder.

Bij Fysiotherapie Delft is het mogelijk om deel te nemen aan COPD-revalidatie. In groepen worden spierkracht en uithoudingsvermogen getraind, waardoor de hinder en benauwdheid die men van COPD ondervindt verminderen. De trainingen vinden doorgaans tweemaal per week plaats gedurende minimaal 3 maanden. Daarnaast wordt ook aandacht besteed aan ademhaling en wordt u geleerd, hoe u zelf de conditie op peil kan houden.

In onze praktijk zijn Nic van Paassen, Ronald van den Broek en Hannah van der Weij de gespecialiseerde fysiotherapeuten voor COPD. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze praktijk. Voor het maken van een afspraak voor intake en fysieke test heeft u een verwijzing van uw huisarts of longarts nodig.