Impressie

Zwangerfit

Zwangerfit®  (i.v.m. corona zijn er op dit moment geen lessen, hervatting van de lessen vooralsnog per 1 september)

 

Bewegen tijdens je zwangerschap is gezond. Je behoudt daarmee je conditie en dat is gunstig voor de bevalling en de herstelperiode daarna. 

Zwangerfit® is een actieve les van 1 uur en wordt begeleid door een fysiotherapeut. De inhoud van de les wordt gevarieerd aangeboden, soms in de vorm van een circuittraining en dan weer in groepsvorm. Er wordt wisselend gebruik gemaakt van apparatuur voor kracht en conditie, klein oefenmateriaal en muziek. Elke les staat in het teken van uithoudingsvermogen, spierkracht, coordinatie, stabiliteit en cooling down. Alle oefeningen zijn uiteraard aangepast aan de zwangerschap. 

Naast het actieve gedeelte zal er gedurende de les aandacht besteed worden aan specifieke onderwerpen als ademhaling, bekkenbodemfucntie en ontspanning. Tevens zijn er maandelijks extra informatiemomenten die direct aansluitend aan de les plaats vinden. Deze zijn niet verplicht.
Los van de lessen is er de mogelijkheid je in te schrijven voor een informatie avond met partner. 

De lessen worden gegeven bij Fysiotherapie Delft in het Gezondheidscentrum Pootstraat, Pootstraat 174 A te Delft:

  • Dinsdagavond van 19.15 uur tot 20.15 uur door Winnie Brown.
 
Aanmelden:
Bij Fysiotherapie Delft kan je starten met de lessen wanneer je tussen de 14 en 24 weken zwanger bent. Je kan doorgaan met de lessen tot en met de 37ste week van de zwangerschap.
Om je aan te melden stuur je een mail met je naam, telefoonnummer en het aantal weken zwangerschap. Na ontvangst van deze mail sturen wij je een informatie en inschrijfformulier. Als je het inschrijfformulier ingevuld retour hebt gestuurd, ben je aangemeld en zodra er een startdatum bekend is, krijg je daarvan per mail bericht. 
Let op: Rekening houdend met alle coronamaatregelen zullen de Zwangerfit lessen vooralsnog weer op 1 september starten. Houd hier rekening mee met een eventuele inschrijving en het aantal weken zwangerschap!

Tarief:

De kosten zijn € 12,00 per les en er wordt achteraf per kwartaal gefactureerd.


Contactpersonen voor vragen zijn Evelien Mooyman of Corine Keukenmeester.

zwangerfit@fysiotherapiedelft.nl